pengalaman pribadi bahasa jawa tentang liburan ke pantai

Belitung kondhang nalika taun 2008 amarga ana filem Laskar Pelangi kang diprodhuksi dening Riri Riza minangka sutradara lan Mira Lesmana minangka produser, adhedhasar crita kang diadaptasi saka novel Andrea Hirata.
Belitung iku sawijining pulo kang dumunung ing sacedhake Pulo Bangka nanging isih kapisah déning Selat Gaspar (deleng peta).
Podo karo Pulo Bangka, Pulo Belitung uga terkenal karo pantai, budaya lan wisata kuliner. Kanggo kanca-kanca sing lagi stress karo rame, rame lan macet ing kutha Jakarta, Belitung bisa dadi jawabane. Rega tiket pesawat bolak-balik menyang Belitung sekitar Rp 1.200.000 kanggo dina Jumuah – Minggu nggunakake montor mabur Citilink (2015). Biaya akomodasi, transportasi lan panganan isih murah banget.

Obyek Wisata Belitung

Dadi, nalika preinan ing Belitung wektu iku ana sawetara papan wisata ing Belitung sing daklakoni. Ing antarane:

Replika SD Laskar Pelangi

Yaiku gedhong sing digawe mirip SD Muhammadiyah (Laskar Pelangi). Ing kene, 12 bocah Belitung sing urip mlarat padha nelakake pendhidhikan kanthi perjuangan gedhe kanggo nggayuh cita-citane.
Sanadyan bangunan sekolahe elek, nanging ora ngalangi semangate kanggo terus sinau lan golek ilmu. Bangunan iki sengaja dilestarekake minangka obyek wisata.
Dolan maring replika SD Laskar Pelangi
Selfie ing ngarep replika SD Laskar Pelangi

House of Basuki Tjahja Purnama (Ahok)

Meh kabeh masyarakat Indonesia, utamane warga Jakarta, mesthi kenal karo tokoh iki, Pak Basuki Tjahja Purnama utawa sing luwih akrab karo Pak Ahok.
Dhèwèké wis kondhang karo masarakat amarga kasil ndadèkaké Jakarta dadi luwih apik. Kok aku ngrembug Pak Ahok? Amarga jebul bapake Ahok lair lan gedhe ing Pulo Belitung. Wiwit Pak Ahok kondhang, akeh warga lan turis sing padha dolan menyang omahe ing Belitung. Ing omah iku manggon wong tuwane Pak Ahok.
Foto kelompok ing ngarep omahe ibune Ahok

Museum Kata

Musiyum Sastra kang kapisan ing Indonésia didegaké déning Andrea Hirata nalika taun 2010. Musiyum iki didegaké kanthi ancas minangka papan pamulangan lan sarana apresiasi karya sastra panganggit. Saliyane fungsine minangka papan kanggo maca, kanggo narik minat pengunjung, desain interior museum digawe apik banget kanggo foto.
Desain interior museum iki unik banget amarga ana sawetara konsep sing gegayutan karo budaya lan budaya ing Pulo Belitung, salah sijine yaiku pojok Warung Kopi Kuli.
Konsep unik liyane yaiku World Window, ing ngendi ana pirang-pirang jendhela buatan sing digawe kanthi warna-warna, sing pengin nggambarake buku minangka jendhela menyang donya. Kajawi punika ugi wonten papan maos, ing ngriku dipun parengaken maos buku ing ngriku.
Ngunjungi museum KataSalah sawijining pojok museum KataA museum Kata sing unik banget Gaya ing museum Kata
Pojok maca ing museum Kata

Pantai Laskar Pelangi (Pantai Tanjung Tinggi)

Ing film Laskar Pelangi dicritakake bocah-bocah SD Muhammadiyah kerep teka ing pantai iki, biasane mung ngaso lan dolanan bareng.
Ing pantai pasir putih lan banyu bening iki, sampeyan bisa nikmati momen sunset sing apik banget. Ing pantai iki ana watu-watu gedhe sing mesthi bakal nggumunake sampeyan amarga arang banget ditemokake ing Jakarta lan sekitare.
Akhire tekan pantai Laskar Pelangi, coba kamerane ngenteni sunset neng pantai Tanjung Tinggi
Dolan maring pantai Tanjung Tinggi

Island hopping

Biasane tur island hopping bakal njupuk 1 dina lengkap. Mangkat saka Pantai Tanjung Kelayang kira-kira jam 8 esuk, sampeyan bakal digawa menyang sawetara pulo, yaiku Pulo Burung, Pulo Pasir, Pulo Lengkuas lan Pulo Kepayang.
Sayange ora bisa nyeret menyang Pulo Burung, amarga ing pulo iku mung ana watu sing kaya manuk Garuda, lan rada angel kanggo ngadeg. Pulo kapindho sing ditekani yaiku Pulo Pasir.
Pulo pasir uga ora amba banget lan yen sampeyan begja pengunjung bisa ndharat. Kathah lintang laut ingkang ageng ing sakiwa tengenipun pulo punika, limrahipun para kru badhe nyemplung ing segara lan ngangkat bintang laut supados para pengunjung saged motret, lan menawi sampun rampung, bintang laut menika badhe wangsul dhateng segara.
Terus menyang pulo sabanjure, yaiku Pulo Lengkuas, ing pulo iki ana mercusuar sing dicritakake wis ana wiwit jaman biyen.
Saka ndhuwur mercusuar kita bisa ndeleng pemandangan segara sing apik banget. Apa wayahe sing ora bisa diganti. Yen arep snorkeling, lokasine ora adoh saka Pulau Lengkuas. Sawise seneng-seneng ing Pulo Lengkuas lan snorkeling, kita diajak menyang Pulau Kepayang. Ing pulo iki ana panggonan kanggo mbilas awak, lan kita uga sante nedha awan ing pulo iki. Lan sawise iku bali menyang Pantai Tanjung Kelayang.
Persiapan berlayar menyang pulau. Ngunjungi Pulau Burung. Pemandangan Pulau Lengkuas
Snorkeling dekat Pulau Lengkuas

Kaolin Lake

Tlaga Kaolin minangka papan ing ngendi kaolin digali utawa ditambahake. Ing kene sing bisa dideleng yaiku kolam banyu ijo pirus (kaya sendhang), tembok sing digali sing putih kaya kaolin.
Sampeyan bakal weruh Lake Kaolin ing dalan saka bandara menyang Belitung City. Nanging, wayahe sing paling pas kanggo nikmati Lake Kaolin yaiku nalika srengenge munggah. Mesthine, pemandangan tlaga kanthi banyu ijo pirus sing digabungake karo warna kuning, oranye lan abang saka srengenge munggah minangka salah sawijining spot foto paling apik ing pulo iki.
Kaolin Lake ing esuk
Keindahan sunrise ing Danau Kaolin

Sejatine, isih akeh maneh obyek wisata sing durung ana kesempatan. Amarga keterbatasan wektu lan kudu bali kerja. Aku kudu ikhlas yen preinan ing Belitung rampung ing kene. Obyek wisata liyane sing arep dak kunjungi yaiku: pantai Bukit Berahu, omah adat Belitung, pusat oleh-oleh, lan uga obyek wisata alam Batu Mentas. Yen ing sawijining dina sampeyan isih bakal diwenehi umur dawa lan rejeki sing apik. Aku arep teka Belitung maneh. amarga saka pesisir, sampeyan ngerti. kangen.

Crita iki diterjemahake menyang basa Jawa saka artikel https://im-lynn.com/liburan-ke-belitung

Tinggalkan Balasan

WhatsApp WhatsApp us